Vinresa till Rüdesheim

Vinresa till Rüdesheim

15-21/9 2019

 

Rüdesheim am Rhein ligger i södra Tyskland mellan fyra tyska vindistrikt. Området är berömt för sina fina viner. Rhen erbjuder idealiska förhållanden för vinodlare längs med floden.

 

Utforska staden med sina kullerstensgator, korsvirkeshus. Den välkända turistgatan Drosselgasse är en 3 meter smal och 144 meter lång gränd fylld med små souvenirbutiker.

 

Dag 1: Vi åker mot Göteborg och är på terminalen i god tid före färjan avgår kl 17.45 till Kiel. Vi bor i 2-bäddshytt insides med golvbäddar. De som bokar enkelrum får en  2-bäddshytt insides med över- och underbädd. 3-rättersmiddag på kvällen.

 

Dag 2:  Tidig frukost, kl 9.15 ank färjan Kiel. Vi sätter oss tillrätta i bussen för vidare resa genom Tyskland med raster på lämpliga ställen för mat och kaffe. Under sen eftermiddag kommer vi till Rüdesheim. Vi ska bo på Central Hotel Ringhotel Rüdesheim. Det är ett familjeägt ***-igt hotell som ligger pittoreskt vid Rhen. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 3:  Tidig frukost. Kl 9.30 promenad med fackkunnig ledning under ev skördetid. Vinprovning av 4 vinsorter under promenaden i vinberget, avslutas med sopplunch. Linbana till vinberget en väg samt vintåget tillbaka till hotellet. Kl 17.00 vinprovning av 3 viner hos vinbonden Georg Breuer på Geisenheimer Strasse. På kvällen äter vi gemensamt middag.

 

Dag 4: Efter frukosten åker vi en tur med båt på Rhen mellan Rüdesheim-St Goarshausen, enkel resa. Återresan går med buss.

På eftermiddagen besök och rundvandring på Cognacsfabriken Asbach Uralt inkl smakprov. Smakprovet ska betalas kontant på plats. EUR 2 p.p. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 5: Dagen är fri att spendera på egen hand. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 6:  Frukost, därefter utcheckning från hotellet och sedan börjar vi resan norrut med raster efter vägen. Vi ska vara i Kiel lagom före färjan avgår kl 18.45.  Likadana hytter som på utresan. Vi njuter av middagsbuffén under överfarten.

 

Dag 7: Tidig frukost, färjan ank Göteborg kl 9.15. När bussen har kört av färjan är det dags för den sista etappen till våra hem-orter.

 

 

Pris: 10695:-/pers

Enkelrumstillägg: 2370:-/pers

 

 

 

I resans pris ingår:

*Bussresa med reseledare                                                                     *5 nätter del i dbl-rum + frukost

*2 färjeöverfarter Gbg-Kiel t&r                                *6 middagar (dryck ingår ej)

*Del i ins 2-bäddhytt t&r + frukost                                                       *Utflykter enl program

*Skatter och avgifter                                                                               *Sopplunch dag 3

 

 

Bra att veta:

Valuta Euro

Ta med pass

Omkastningar i programmet kan förekomma.