Värmlänningarna

Värmlänningarna

27/6 2020

i Ransäter

 

Olof Wretling årets regissör för F.A Dahlgrens klassiker Värmlänningarna säger så här om årets uppsättning: I ett sprakande folklustspel full av sång och dans tar berättaren Löparnisse dig med in i kärlekshistorien mellan Erik och Anna. Bland torp och nyslagna åkrar, i en byggd präglad av plikt och tradi-tion drömmer de nyförälskade sig bort. Årets uppsättning är mer dramatisk och lekfullare än någonsin, en upplevelse för hela familjen. Vi får lära oss att Löparnisse har funnits på riktigt och hur lätt det är att tappa bort någon i en berättelse.

 

I huvudrollerna ser vi Ole Bang som den rike Erik, förälskad i den fattige Anna, spelad av Emelie Hebbe. Annas mamma spelas av Anna-Lotta Larsson, en nyskriven roll sedan två år tillbaka.

 

Avresa under morgonen. Vi är framme vid Ransäters hembygdsgård i lagom tid före kl 12.00 då vi ska få träffa Emelie Hebbe, för en kort ”meet and greet”. Mellan kl 12.15-13.15 är det lunch på Wärdshuset. På menyn: Rårakor med fläsk, lingonsylt och sallad. Måltidsdryck, kaffe och kaka ingår. Kl 14.00 börjar föreställningen i Gropa och den håller på i 3 tim inkl 30 min paus.

 

Gropa är en amfiteater med 1100 platser. ”Bänkarna” är avsatser på gräs, det finns sittunderlag att låna för de som vill.

 

När föreställningen är slut och alla har intagit sina platser i bussen vänder vi tillbaka hemåt.

 

Pris: 895:-/pers

 

I resans pris ingår:

*Bussresa

*Lunch

*Biljett

 

OBS! Kläder efter väder. Paraplyer är inte tillåtna.

Info:

Vid bokning meddela om vuxen, ungdom el barn.

Ungdom: 11-18 år, Barn max 10 år.

 

För de som vill finns fika att köpa i pausen 100:- för kaffe och en matig smörgås. (ingår ej i resans pris).

 

 

Reseprogram