Skagen och Ålborg

Skagen och Ålborg
1-3/6 2018

13501_Gammel Skagen_Robert Lacy

Skagen är en solskimrande stad som i alla tider haft en säregen dragningskraft på konstnärer. H.C Andersen beskrev Skagen som ”en sandöken mellan två brusande hav”.

Hirtshals är en livlig handelsstad med kulinariska höjdpunkter och aktiviteter. Staden har en viktig hamn med
färjetrafik till och från Norge.

Ålborg är Danmarks fjärde största stad men ändå en liten storstad. Här finns kultur, shopping och restaurangupplevelser.

Dag 1: Vi startar tidigt på morgonen och åker till Göteborg. Vi är vid terminalen i god tid innan färjan avgår
kl 9.10. Vi ank Fredrikshamn kl 12.30 och åker sedan norrut till Skagen och grenen för en tur med Sandormen. Här möts de mäktiga vågorna i Skagerak och Kattegatt. Ett mäktigt skådespel. Vi åker vidare till Skagens Museum som visar konstverk av Skagenmålarna. De bodde och verkade i trakten under slutet av 1800-talet/början 1900-talet. Vi åker vidare till Hirtshals där vi ska bo en natt på Montra Skaga Hotel. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Efter frukosten går vi till Nordsjö Ocaenarium som ligger 130 m från hotellet. Kl 10.00 ska vi vara där. Det är Nordeuropas största akvarium med 6 milj liter havsvatten fördelat på små och stora akvarium. I det stora oceanariet simmar tusentals fiskar omkring. Här finns klumpfiskar, sälar och mycket annat. Vi åker förbi Lökken och gör ett stopp på ca 1 tim. Lökken är en liten ort, främst ett fiskeläge och sommartid en semesterort. Främst känd för den långa sandstranden. Vi åker sedan till First Hotel Aalborg där vi ska bo. Här blir det fri tid innan vi på kvällen äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Vi äter en stadig frukost innan vi checkar ut från hotellet. Tar plats i bussen och åker mot Fredrikshamn. Färjan avgår kl 11.50 och vi är Göteborg kl 15.15. När vi kommit av färjan kör bussen oss till våra hem-orter.

Pris: 3325:-/pers Enkelrumstillägg: 485:-/pers
I resans pris ingår:
*Bussresa och reseledare
*Färja t&r Gbg-Fredrikshamn
*2 övernattning i dbl inkl frukost och middag
*Sandormen till Grenen
*Inträde Skagen Museum, Nordsjö Oceanarium
Bra att veta:
Valuta DKK
Ta med pass eller giltig fotolegitimation
Omkastningar i programmet kan förekomma.

 

Reseprogram