Sensommarresa till Tyskland-Lübeck och Celle

Sensommarresa till Tyskland

Lübeck och Celle med besök i Bergen-Belsen

19-23/8 2018

 

3403_bussresa-lubeck

 

Avresa sker enligt nedanstående tidtabell:

Karlstad, Busstn/Drottningg.

Grums, Jvg-stn

Säffle, Jvg-stn

Åmål, Dalhall

 

Var vid påstigningsplatsen i god tid!

Dag 1: Vi startar tidigt och kör söderut. Under dagen tar vi lämpliga raster för kaffe och lunch. Vi åker via Öresundsbron och fortsätter genom Danmark till Rödby. Ombord finns det möjlighet att äta och koppla av. Vi fortsätter sedan mot Lübeck och vårt hotell som heter Holiday Inn Lübeck. Adressen är Travemünder Allee 3. Vi checkar in och får våra rum. Hotellet ligger 10 min promenad från Lübecks centrum i distriktet St. Gertrud och är omgivet av minnesmärken och kyrkor. Vi rekommenderar även ett besök på Café Niederegger. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

csm_ce-101_cafe-niederegger_8cecdffacc

Dag 2: Vi äter frukost och checkar ut från hotellet. Vi lämnar Lübeck och åker mot Celle där vi ska bo i två nätter på InterCityHotel Celle. Nordvall 22 är adressen. Celle ligger norr om Hannover, med Europas största sammanhängande grupp av korsvirkeshus. Kl 14.00 möts vi upp av en lokalguide för en stadsrundtur på 1,5 timme. På kvällen äter vi middag på hotellet.

 

119_celle

 

Dag 3: Frukost på morgonen. Vi sätter oss i bussen och åker till Bergen-Belsen där vi ska vara redan kl 10.00. Här får vi en engelsktalande guide, turen tar ca 3,5 tim med guiden. Efteråt äter vi lunch på Landhotel Michaelishof Bergen. Lunchen består av en Schnitzel med pommes och champinjonsås. Dryck ingår ej.
När vi ätit klart åker vi åter mot Celle för att åka en tur med häst– och vagn. Turen är ca 45 min lång. Efter det åker vi tillbaka till hotellet och på kvällen äter vi middag tillsammans.

 

Dag 4: Efter frukost lämnar vi Celle och åker mot Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Vi åker genom Danmark till Köpenhamn där vi ska bo sista natten på hotell Wakeup Copenhagen. Adressen är Carsten Niebuhrs Gade. Hotellet ligger ca 1 km från Tivoli. Danmarks mysiga huvudstad är full av caféer, butiker och några av de bästa restaurangerna i Skandinavien som ni har möjlighet att utforska på egen hand.

 

Dag 5: Frukost på morgonen i lugn och ro. Vi checkar ut och börjar resan hem med en tur över Öresundsbron. Under dagen tar vi raster efter vägen för kaffe och mat. Under sen eftermiddag når vi våra hemorter med nya minnen i sinnet.

 

Anmälningsavgift 300:-/pers erlägges omgående på vårt bg: 5051-6632.

Resterande summa 5095:-/pers betalas in minst 15 dagar före avresa.

Minsta antal resenärer: 30 st. OBS! Lämpligaste påstigningsplats är markerad. Om ni föredrar annan hållplats, vänligen kontakta oss i god tid innan avresa.

 

 

I resans pris ingår:

Bussresa med reseledare

Öresundsbron, färja Rödby-Puttgarden t&r

4 övernattningar i dubbelrum med D/WC

4 frukostar

Tur med häst och vagn

Dag 3: Lunch, dryck ingår ej.

 

 

Pris: 5495:-/pers

Enkelrumstillägg: 1260:-/pers

 

Bra att veta:

Valuta Euro

Ta med pass

Omkastningar i programmet kan förekomma.

 

Tillägg:

Besök Gedenkstätte Bergen-Belsen                              30:-/pers

Lokalguide Stadsrundtur i Celle                                     40:-/pers

Utflykterna bokas i förväg!