Norska och svenska fjäll

Norska & Svenska fjäll

Raumabanan, Atlanterhavsveien

29/8 – 1/9 2019

 

Dag 1: Avresa tidigt på morgonen via Kongsvinger in i Norge med raster efter vägen för fika och lunch. I Dombås byter vi till Raumabanan och åker tåg till Åndalsnes ca 1,5 tim. Vi passerar nära Trollväggen och genom Romsdalen parallellt med Raumaälven. Bussen väntar på oss i Åndalsnes för vidare färd till Kristiansund via den vackra Atlanterhavsveien. Vi ska bo på Quality Hotel Grand, som ligger i stadens centrum. På kvällen gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2: Frukost och därefter utcheckning. Vi lämnar Kristiansund under förmiddagen för att ta oss vidare över till den svenska sidan och Camp Ånn där vi ska bo en natt. Camp Ånn ligger i en sagolikt vacker natur i Duved. Det är ombonat, god mat och du har fjällnatur omkring dig. Gemensam middag på kvällen.

 

Dag 3: Frukost och utcheckning. Vi börjar färden mot Östersund med ett stopp på Mus-Olles Museum som är väl värt ett besök. Mus-Olle cyklade runt Alsensjön för att leta bruksföremål, förpackningar eller något från naturen. Av allt som han hittade startade han sitt museum. Vi fortsätter till Östersund och hotellet. Clarion Hotel Grand ska vi bo på sista natten. Här har ni fri tid att göra det ni själva vill. På kvällen äter vi gemensamt middag.

 

Dag 4: Efter frukost checkar vi ut för att starta hemresan. Färdvägen går via Mora med raster efter vägen. Vi når våra hemorter under kvällens lopp.

 

Pris: 4795:-/pers                           Enkelrumstillägg: 920:-/pers

 

I resans pris ingår:

*Bussresa  med reseledare

*3 övernattningar, del i dbl-rum inkl frukost

*3 middagar (dryck ingår ej)

*Raumabanan mellan Dombås och Åndalsnäs

*Inträde Mus-Olles Museum