Julmarknad i Trondheim, Jamtli i Östersund

Julmarknad i Trondheim,

 Jamtli i Östersund

5-8/12 2019

 

Dag 1: Reser från hemorten tidigt på morgonen och åker in i Norge och vidare norrut till Trondheim.  Vi stannar och rastar längs vägen på lämpliga ställen. Väl framme i Trondheim åker vi till hotellet, Scandic Hotel Solsiden. Gemensam middag på kvällen (dryck tillkommer).

 

Dag 2: Dagen börjar med frukost och därefter åker vi en liten rundtur i Trondheim. Julmarknaden öppnar vid lunchtid, bussen kör oss dit. Det är fritt inträde till julmarknaden som äger rum på stadens torg. Här bjuds en uppsjö av lokal ost, öl och hantverk. Det anordnas även stämningsfulla konserter och teater.  På kvällen äter vi middag på hotellet (dryck tillkommer).

 

Dag 3: Frukost och utcheckning. Vi sätter oss tillrätta i bussen och startar resan till Östersund, som tar ca 4 tim. Idag ska vi besöka Jamtli Julmarknad. Den äger rum under andra advent. Hit kommer drygt 200 utställare som säljer allt från lokalproducerad mat till lokalt hantverk. Kanske uppslag till julklappar som stickade sockor och mössor? På Jamtli finns sprakande eldar, hundspann, häst och släde. Julmarknaden stänger kl 18.00 och då åker vi till vårt hotell som är Scandic Östersund Syd. Vi checkar in och får våra rum därefter äter vi gemensamt middag på hotellet (dryck tillkommer).

 

Dag 4: Frukost och därefter utcheckning. Vi lämnar Östersund och börjar resan söderut med raster efter vägen för kaffe och mat.  Under kvällen är vi åter hemma.

 

Pris: 4895:-/pers                                       Enkelrumstillägg:  1670:-/pers

 

I resans pris ingår:

*Bussresa och reseledare

*3 övernattningar del i dbl-rum + frukost

*3 middagsbuffé/3-rättersmiddag exkl dryck

*Inträde till Jamtli Julmarknad.

 

Att tänka på:

Ta med varma kläder, julmarknaderna är utomhus.