Bornholm solskensön

Bornholm solskensön

17-20/8 2019

Dag 1: Vi åker mot Ystad med raster efter vägen. Färjan avgår kl 18.30, under båtturen äter vi middag (ingår i priset).  Båten ank. Rønne kl 19.50 när vi är iland åker vi till Hotel Griffen där vi ska bo i 3 nätter.

 

Dag 2: Kl 9.00 avfärd från hotellet med vår lokalguide. Första dagen går utflykten till norra delen av ön. Vi gör ett besök på Hammershus fästning, som är Nordeuropas största borgruin. Längs vägen passerar vi färjelägen och framme i Gudhjem stannar vi för lunch på restaurant Brøddan, som har en fantastisk utsikt över Östersjön. Efter lunchen åker vi vidare till Østerlars rundkyrka. Den största av Bornholms 4 rundkyrkor. Den anses vara uppförd omkring 1150. Vid 16-tiden åter i Rønne. På kvällen äter vi gemensamt middag på hotellet.

 

Dag 3: Kl 10.00 avfärd från hotellet med vår lokalguide. Idag är det södra delen på tur. Först åker vi till Svaneke – Danmarks östligaste och minsta köpstad. Besök på plantaget Høstet med smakprov av marmelad och öl gjord på ekologisk havtorn. Åker vidare mot fiskeläget Snogebæk. Här finns möjligheter att äta lunch (ingår inte i resans pris). Tillbaka i bussen igen åker vi mot öns södra spets Dueodde, här sträcker sig stranden flera kilometer åt båda hållen. Sanden är så fin att den förr i tiden användes till timglas och skrivsand. Vi är åter i Rønne vid 15-tiden. På kvällen gemensam middag på hotellet.

 

Dag 4: Efter frukost utcheckning från hotellet. Färjan avgår från Rønne kl 10.30. Ankomst i Ystad kl 11.50. När vi kommit iland åker vi mot våra hemorter med stopp på lämpliga ställen för kaffe och mat.

 

I resans pris ingår:

*Bussresa och reseledare, färja Ystad-Rönne t&r

*Middag på färjan, inkl dryck

*3 nätter del i dbl-rum inkl frukost på Hotel Griffen

*2 middagar på hotellet, exkl dryck

*2 rundturer med lokalguide, inträden och utflykter enl program:

Besök på Hammershus, entré till rundkyrka

Lunch på Restaurang Brøddan (dag 2)

 

Pris: 5725:-/pers

Enkelrumstillägg: 1065:-/pers  (alla nätter)

Tillägg :                                  855:- /rum  havsutsikt/balkong (alla nätter)

 

Reseprogram